Blijf op de hoogte van onze evenementen:
~ wisseltap ~
Chateau Neubourg
Op 21 juni 1999 won Chateau Neubourg de gouden medaille van de Selection Mondiale de la Qualité in Brussel. Chateau Neubourg dankt zijn naam aan het prachtige renaissancekasteel 'Neuborg', dat op steenworp afstand van de Gulpener brouwerij staat. Chateau Neubourg is verkrijgbaar in de blauwe opvallende fles van de brouwerij.Pilsner 5%

Paulaner Hefe Weiss
5,5 vol.% alc, weiss-bier met een fruitig aroma, volle smaak, karakter en licht moutige afdronk.

Rodenbach
Rodenbach wordt reeds gebrouwen sinds 1821. Het brouwen van de Rodenbach-bieren verloopt op een unieke manier in 2 gistingsfasen. In een eerste fase komen hoge gisten samen met melkzuurflora (gemengde gisting). Daarna rijpt het bier verder in eikenhouten vaten volgens een zeer oud procedé. Sommige vaten zijn zelfs ouder dan 150 jaar.

Heineken pils
Heineken Pilsener is een bier van lage gisting, ook wel ondergistend bier genoemd. De smaak wordt voor een groot deel bepaald door de Heineken A-gist en onderscheidt zich van andere typisch Nederlandse pilsen. Het is een volmout bier en dus gemaakt met uitsluitend gerstemout. Heineken gebruikt bij de bereiding hoppellets en hopextract in plaats van hopbellen, waardoor weinig hoparoma maar wel een licht bittere smaak wordt verkregen.

Cornet
Cornet is een zwaar blond Belgisch bier met een zeer subtiele, eigenzinnige en geraffineerde houtsmaak en een ‘velouté’ mondgevoel dat een op eik gerijpte wijn evenaart. Het volmondige bier met eiktoets houdt de balans tussen de fruitigheid van de gist en de vanillezoetheid van het hout. De afdronk is verwarmend, lang met een zachte bitterheid.

Jopen Gerstenbier
Karaktervol blondje , 4,5% Gerstebier is een bovengistend bier dat erg populair was eind 1800 toen de ondergistende bieren sterk opkwamen. Dit blonde, redelijk bittere bier was het antwoord van de bovengistende brouwers op de pilsrevolutie. Helaas won pils het van het bier. Vanwege het wat lagere alcoholpercentage heeft Gerstebier een doordrinkbaar karakter. Rond van smaak.

Viva el Rye
Deze IPA van 6% is een uniek experiment; compleet gebrouwen uit roggemout. Normaal is 25 tot 30% roggemout in een Rye IPA echt de max, wij brouwen hem met 100% roggemout (lang leve ons maischfilter). Verwacht kruidige (witte) peperachtige invloeden van de rogge. De Soriachi Ace hop zorgt voor kokos, citrus en hubba bubba-achtige aroma’s en smaken. Naam Viva el Rye is een dubbele verwijzing; leve de Koning, maar ook Leve de Rogge!

Hoppenbier
Jopen Hoppenbier Dubbel gehopt, dubbel aanbevolen Frisbitter blond bier , 6,8% Jopen Hoppenbier is het enige driegranenbier ter wereld met een dubbele hopgave. Een fris bier met een moutige beginsmaak en een lang uitvloeiende, bittere nasmaak. Dit blonde bier is een replica van een stadsbier uit Haarlem en is gebrouwen volgens het brouwerskeur (voorgeschreven stadsrecept) uit 1501. Een klassieker.

L'Arrogante Blond
L’Arogante is een blond bier dat met lichte gerstemout wordt gebrouwen. Drie verschillende hopsoorten geven het bier zijn typische zachte bitterheid en unieke fruitige aroma’s. 14,5° Plato 7,2% alcohol (vol) 45 IBU 15 EBC

Behouden Vaart
Dit is de naam van een verjaardagsbierbier dat is gebrouwen door de éénjarige Leidse Stadsbrouwerij en Jopen in de ketels van de Jopenkerk in Haarlem. Het recept kwam van Peter Slotboom (CasXcade brouwerij) en is gebaseerd op het Princessebier zoals dat ondermeer door de oude Leidse brouwerij De Posthoorn werd gebrouwen. De Posthoorn was de laatste brouwerij binnen de Leidse singels tot vorig jaar. Het is een amberkleurig bier geworden met een behoorlijk aandeel roggemout, gekruid en “opgefrist” met sinaasappelschil en wat hop (Cascade vanzelfsprekend), alcoholpercentage 6,5 en vervaarlijk doordrinkbaar. Daar beide brouwerijen (vrijwel) aan het water liggen dat Haarlem en Leiden verbindt (Leidsevaart / Haarlemmer trekvaart) en deze vaart ook jarig was (360) is het bier min of meer symbolisch over het water vervoerd.